Sök här...
Ikast Etiket - Labelyourself
login&t=1716215714 
0

Hur lappar man bäst kläder med en lagningslapp?

Lagningslappar förknippas mest med barnkläder men fungerar egentligen också till vuxna.

När det har gått hål på en knä på jeansen eller det har kommit en reva i jackan efter en härlig klättring i stativet på lekplatsen kan du enkelt förnya plagget med en lapp. Det lättaste och snabbaste sättet är helt enkelt att stryka på lappen. Sätt strykjärnet på den högsta värmenivån men stäng av ångan.

Stryk på bägge sidor och låt torka in i kanske en kvart. Klart!

Se de följande valen 
Stryka på lappar
 •      Ett billigt sätt att täcka ett hål på
 •      En vacker dekoration
 •      Enkel att sätta på - bara stryk på
 •      Snabbt och snyggt
 •      Leveranstid: Vi skickar i dag
  Genast
  Produkterna Ã?¤r i lager. Om du gÃ?¶r din beställning innan kl 14 på en vardag, skickas din order hÃ?¤rifrÃ?Â¥n samma dag.
  När din beställning Ã?¤r nerpackad och skickad, får du en bekräftelse via e-post.
 
Pris: Från kr. 18,00
(5/5 - baserat på 2 recensioner)
Strykmärken
 •      På ALLA typer av kläder
 •      Tar 10 sekunder att sätta på
 •      Marknadens bästa kvalitet
 •      Leveranstid: 3 - 7 vardagar
 
Pris: Från kr. 79,00
(5/5 - baserat på 12 recensioner)
Broderad badge
 •      Egen logo / design
 •      Upp till 8 färger
 •      Mycket detaljrik
 •      Leveranstid: 11 - 15 vardagar
 
Pris: Från kr. 1357,14
Strykbara namnlappar
 •      Strykmärken med egen logo
 •      Valfri storlek
 •      Ladda upp din logga online
 •      Leveranstid: 3 - 7 vardagar
 
Pris: Från kr. 79,00

Laga barnets kläder med en lapp - snyggt och kul

Åh, nej! Alice kommer hem från skolan med ett stort hål på de nyinköpta byxorna. Hon tycker det är tråkigt - de var ju så fina. Men du kan vända skutan genom att laga byxorna med en lapp med hennes favoritmotiv på  (just nu är det Elsa från Frost som är den stora hjältinnan) och plötsligt har byxorna blivit ännu finare. Just till de här tillfällena kan det vara smart att ha ett litet lager hemma med lagningslappar i lite olika storlekar. Så kan du nämligen rädda situationen snabbt när den uppstår.

Lappa dunjackan, sovsäcken och andra friluftstillbehör

Kan man lappa en dunjacka? Ja! Se till att använda en oval eller rund självhäftande lapp.Tvätta stället du ska lappa med alkohol för att få bort smuts och fett och rulla på lappen från ena sidan. Se till att den fäster ordentligt i kanterna utan hål eller bubblor, ha gärna ett hårt och platt underlag du kan jobba mot som en skärbräda eller en bok. Pressa ordentligt - klart! Samma teknik kan användas på tältduk, ryggsäckar, regnställ eller andra saker av textil som du använder utomhus eller i fritiden. Du kan också få din lagningslapp som en reflex - kan vara smart om du vistas ute när det är mörkt. Klistermärken med reflex 

Lappa barnets overall eller andra material som nylon eller syntet

Om du ska laga ett plagg som används ofta och som ska tåla regn, snö och slask kan det vara bra att använda en extra slitstark lagningslapp gärna i samma material som själva plagget. De flesta fabrikanter erbjuder billiga eller ibland helt gratis lagningslappar till sina produkter och det kan vara smart att sätta dubbla lappar på, både på insidan och utsidan av plagget om det är på ett ställe som ofta utsätts för fukt och smuts - som ett knä på en overall eller på bakdelen där barnet sätter sig.

Självhäftande lapp eller skall man stryka -  eller sy på?

Det snabbaste sättet är förstås att bara sätta på ett självhäftande klistermärke. Om lappningen skall hålla lite längre blir det mer hållbart om du stryker på den (från bägge sidor) och om du dessutom förstärker genom att sy kanterna kommer din reparation hålla väldigt länge - kanske längre än resten av plagget! Se alla fina stryklappar till barn 

Massor av lappar att välja på

En lagningslapp ska både vara enkel att sätta på och fin att titta på. Ditt barn skall kunna titta på lappen och känna “ja, det är min lapp!” och det kan vi enkelt göra något åt. Hos Ikast Etikett kan du få en massa härliga och fina lappar med olika motiv från Frost, Greta Gris, Paw Patrol, Läderlappen, Nalle Puh och många andra motiv. Lapparna finns i många olika storlekar och förstås också i olika bokstäver som om ditt barns namn startar med P som Petter eller C som Cecilia kan du få just den bokstaven som lagningslapp.

Håller en lagning med lapp i tvätten?

Ja! Våra lagningslappar håller lika länge som plagget. De tål att tvättas i maskin och om plagget är riktigt smutsigt kan de också tåla att skrubbas med en borste. Men det är klart att ju mer man tvättar, desto mer slitet blir märket. Om jackan eller overallen skall tvättas vid 40 eller 50 grader kan det vara smart att vända ytan med märket inåt -  det minskar slitaget på själva stället där du har lagat.

Laga istället för att slänga bort - spar pengar 

Kläder kostar pengar och barnkläder är inget undantag. I stället för att kasta bort barnets slitna kläder kan en lappning göra underverk. Att lappa en T-shirt kanske inte känns meningsfullt men ett par jeans eller en overall kan med fördel lappas och bli nästan som nya igen. I stället för att köpa nytt kan en lappning förlänga plaggets livstid med många månader eller år - eller i minsta fall med en säsong. En ny overall kan kosta allt från 200 till 1000 kronor. En lapp kostar ett par tior, 

Lappa och laga är miljövänligt

Kläder har en ganska stor påverkan på vår miljö. En del av världens CO2-utsläpp kommer från produktion av kläder, och när man tillverkar kläder används en hel del kemi. När du återanvänder kläder och lappar dom motverkar du den här industrin - ju färre kläder som skall produceras, desto mindre kemi och CO2 producerar du. Köp mindre nytt - återanvänd och använd på nytt genom att lappa och laga!

Hur designar man sin egen lagningslapp? 5 enkla steg!

1. Bestäm vilket motiv du vill ha

2. Bestäm storleken

3. Bestäm hur många du vill ha

4. Beställ och vänta

5. Klart! Din lagningslapp kommer med posten.

Hur lappar man enklast kläder?

Det enklaste sättet är att använda en självhäftande lapp. Lappningen blir dock lite mer hållbar ocm du stryker fast lappen eller syr den i kanterna.

Kan man sätta en lapp på en dunjacka?

Ja det kan man. Du ska bara se till att underlaget där du ska sätta fast lappen är rent - sprita gärna av först. Tryck fast lappen ordentligt på jackan mot ett hårt underlag.

Ska man stryka eller sy fast en lapp?

Det enklaste är att stryka fast en lapp för att laga ett kan jeans eller kanske en jacka. Om du syr fast den håller den dock lite längre.

Kan lappade kläder tvättas i maskin?

Ja. Du kan behandla och tvätta dina lappade kläder helt som vanligt.

Vilken är den bästa lagningslappen?

Den bästa lappen är den som du kommer ihåg att köpa och sätta på. Om ett byxknä eller en bakdel på en overall eller liknande börjar bli sliten, kan du förebygga hål genom att sätta på en förstärkningslapp även före plagget har gått sönder och ett hål eller reva har uppstått.

 

Trustpilot
TrustScore 4.8 | 2332 omdömen