Sök här...
Ikast Etiket - Labelyourself
login&t=1721855505 
0

Namnlappar kläder - märk saker och kläder

  • Klistras på kläder och andra grejer
  • Tål att tvättas i maskin 60°
  • Klarar av att diskas i diskmaskin
Levererad till dig: 29 juli-1 augusti
Leveranspris: Fri frakt över 249 kr, annars 45 kr

Med Namnlappar är det lätt att märka kläder och saker

Namnlappar till kläder eller namnetiketter är en enkel, personlig och praktisk lösning till uppmärkning av till exempel kläder, jackor, skor, leksaker, matlådor och andra tillhörigheter. Det bästa stället att sätta dom i kläder är i tvättanvisningen. Den bästa namnlappen är den du kommer ihåg att sätta i!

Våra strykfria och självhäftande namnlappar eller klistermärken till kläder och andra saker kan användas till nästan allting och klarar av både tvätt- och diskmaskin. Namnlapparna är inte av tyg utan påminner om klistermärken och skall varken sys på eller strykas fast - de är mycket lätta att använda. Namnlappar skall vara så billiga som möjligt, så att det inte är priset som hindrar dig i att beställa.

Beställ namnlappar till kläder med ett foto av ditt barn och se till att alla tydligt kan se vem en grej, kläder eller sak tillhör. Du kan även få symboler eller figurer på dina namnklistermärken som en fotboll, en dinosaurie eller en blomma - eller ladda upp barnets favoritfigur från TV-serien eller favoritboken. Hos oss är det enkelt att göra lite extra fina namnlappar - och om det är något du inte hittar hos oss - fråga!

Alla våra strykfria namnlappar till kläder är testade och uppfyller leksaksäkerhetsstandard EN 71-3. De är utan kemikalier, och våra namnlappar är godkänd för närkontakt med hud. Vår ambition är att göra Sveriges bästa, mest hållbara och mest stryktåliga namnlappar och klistermärken till kläder!

Du kan också se en massa exempel på namnmärken här..

Vi erbjuder också

Namnlappar
Standard / rektangulär

Designa själv och se priser
Namnlappar fritt designade med din egen design
Designa själv och se priser
Skriv din text:
Välj typ:
Storlek max. 100x100mm:
x mm

Typ:

Välj antal:

Välj antal:

Storlek: 30 x 13 mm
Välj textfärg:
Välj figur:
Din etikett
Pris (inkl. moms) kr. Pris (inkl. moms) kr.


Så använder du namnlapparna - de är självhäftande


Våra Namnlappar är tillverkade i ett mjukt och elastiskt material så att du inte märker att de sitter i plagget. När du ska sätta på namnlapparna i plagget fungerar det som ett vanligt klistermärke. Tag ett märke från arket och sätt den självhäftande sidan på plagget. Det är viktigt att du alltid sätter fast namnlappen på ett märke eller tvättråd inuti plagget. Om du sätter lappen direkt på tyget kan det falla av eftersom tyget rör på sig. Efter 24 timmar kan du tvätta plagget precis som du brukar.

Vi rekommenderar att kläder med namnlappar i som utgångspunkt tvättas i högst 40 grader. Fästas dom i tvättråds lappen kan dom tvättas vid 60 grader. Om du vill torka plagget i torktumlare är det inga problem. Var bara uppmärksam på att namnlapparna slits snabbare ju mer plagget torktumlas.

Hur använder man namnlappar?


När barn börjar i förskolan eller skolan är många föräldrar rädda att kläder kan försvinna. Kläderna blir våta, smutsiga eller kanske blir det för varmt att ha dem på under dagen. När barnen tar av sig plagget tänker de sällan på att det måste läggas på rätt plats.

Plötsligt har man en stor hög kläder utan ägare och dagispersonalen eller personalen på förskolan kan inte hitta rätt plagg till rätt barn. Står det namn (och telefonnummer) på blir det mycket enklare för de vuxna som passar barnet att se skillnad på plaggen och få rätt plagg med rätt barn hem. Det blir dyrt om barnet tappar bort sin vinterjacka eller vinterstövlarna och du måste köpa nytt.

Med namn i kläderna är det mycket enklare att hitta den rätta ägaren. Större barn lär sig snabbt att känna igen sin egen namnlapp och det ökar barnens självständighet när de själva kan hålla ordning på sina saker.

Kan jag använda namnlappar på annat än barnets kläder?


Ja! Namnlappar fungerar jättebra på en massa andra saker än kläder. Vi har sett namnlappar på leksaker, matlådor, skolväskor, flaskor, verktyg, mobilladdare, surfplattor, mobiler, fotbollar, balettskor och mycket annat. Sätter du lappar på matlådor och flaskor diskar du dem bara i diskmaskinen som vanligt.

Hur skiljer sig namnlappar från vanliga märken?


Namnlappar är små klistermärken med måtten 30x13 mm. Klistermärkena är särskilt utvecklade för att sitta på och i kläder. Precis som du kanske känner igen från andra namnlappar. Men namnlapparna är lite annorlunda. Hos Ikast Etikett är vi noga med kvaliteten och designen. De namnlappar du köper från Ikast Etikett är godkända med säkerhetsstandard för leksaker EN 71-3. Det betyder helt konkret att märkena har genomgått ett opartiskt test där man undersökt om märkena avger farliga ämnen. Det gör de inte. Varken vid direkt hudkontakt eller om barnet skulle stoppa namnlappen i munnen.

När du köper dina namnlappar hos Ikast Etikett har du dessutom riktigt många möjligheter att själv designa dina märken. Vi kan trycka namnlappar med färger i hög upplösning så att du får personliga namnlappar med möjlighet att lägga till bilder. Andra namnlappar med färg är tryckta med UV-tryck som kan vara skadligt. Vi vill att våra namnlappar ska vara säkra både att göra och använda. Därför är namnlapparna från Ikast Etikett tryckta med eco-solvent-bläck.


Sätt dina namnlappar i tvättanvisningen


För bästa resultat med din namnlappar, bör du alltid sätta dina namnlappar i tvättanvisningen i kläderna. Detta resulterar i att de håller mycket bättre i tvätten. Om du av någon anledning inte längre vill att tygklistermärket sitter i dina kläder kan du ta lätt ta bort det. Letar du efter andra typer av märkning af kläder? Se Märkning av kläder - översikt.

Är det lätt att sätta namnklistermärken i barnets kläder?


Ja, det är superlätt. Du behöver varken sy eller stryka fast namnlappen. Det fungerar som ett klistermärke. Vi har också supersnygga stryka-på-lappar. Se dom här!.


Vilken är den bästa namnlappen till kläder?


Den bästa är den du får satt i - inte den som du aldrig får satt i. Därför ska det vara snabbt och enkelt att sätta namnlappar på ditt barns kläder - genom att klistra fast dom som ett klistermärke

Heter det namnetiketter, namnlappar eller namnklistermärken?


Det finns ingen regel för vad det heter. Vi kallar det mest för namnlappar hos Ikast Etikett. Vi vet också en hel del om lagningslappar till kläder. Läs om det här!


Vad kostar namnlappar till kläder?


Namnlappar är ganska billiga. Räkna med att ge en krona eller två per märke. Det är billigare ju fler du köper brukar tumregeln vara.

Kan man sätta namnlappar också i vuxnas kläder?


Ja, absolut! Det är inte bara i barnets kläder eller skor du kan sätta lappar. det är snart att märka exempelvis fotbollströjan, träningskläderna eller en jacka som hänger tillsammans med andra jackor på jobbet. Ibland tar folk fel jacka när de är stressade eller tar av misstag din handduk när den ligger på golvet på gymmet.

Vanliga frågor om namnlappar


Vad är namnlappar?

Namnlappar är små självhäftande etiketter med namn som du kan sätta på dina ägodelar. Namnlappar används särskilt av barnfamiljer som sätter dem i barnens kläder. Namnlappar kan även sättas på leksaker, cyklar, hjälmar, matlådor och mycket annat.

När kläderna eller andra ägodelar är namnade är det mycket enklare för pedagoger och föräldrar att se vilka saker som tillhör vilket barn. Namnlappar används även av vuxna som vill ha bra koll på sina saker. Det finns olika typer av namnlappar, vilket du kan se här på sidan.

Hur sätter man på en namnlapp på ett klädesplagg?

När du ska sätta namnlappar i kläder finns det en del tumregler som du bör följa för att få ett bra och hållbart resultat.

Sätt alltid fast namnlappen i en label. Det går bra med labeln i nacken, byxlinningen eller tvättanvisningen. Om du sätter fast namnlappen här håller den MYCKET BÄTTRE och den faller inte av lika lätt.

Innan du tvättar ett plagg som du satt en ny namnlapp i ska du vänta 24 timmar. Ett tips är att tvätta nya kläder och sätta på namnlappen när du viker dem.

Hur tar jag bort en namnlapp från kläder?

Det är lätt att ta bort de självhäftande namnlapparna från kläder. Om du har använt våra självhäftande namnlappar kan du ta loss dem med fingrarna och dra av dem försiktigt. Ju längre tid en namnlapp har suttit fast på ett klädesplagg desto större risk är det att den lämnar lite rester av lim efter sig. Limmet försvinner efter några tvättar i tvättmaskinen.

Hur används namnlappar?

Om du väljer den populäraste typen av namnlappar använder du dem precis som klistermärken.

Du tar loss namnlappen från arket. Lösgör namnlappen försiktigt med nageln och se till att den inte fastnar på dina fingrar.

Namnlappar i kläder:
Om namnlappen ska användas i kläder bör du sätta fast den på en label, en tvättanvisning eller på en annan plats där tyget inte kan sträckas.

När namnlappen har suttit på plagget i 24 timmar kan du tvätta det som vanligt. Observera att lappen slits snabbare om du tvättar kläderna i högre temperatur än 40 grader och torktumlar dem än om du har lägre temperatur och lufttorkar kläderna.

Vad kan namnlapparna användas till?

Du kan använda namnlapparna till (nästan) allt. Det vi på Ikast Etikett kallar Navnemærket™ är ett litet klistermärke. Namnlappen är särskilt avsedd för kläder ? eftersom den kan tvättas i tvättmaskin. Lappen klarar även att diskas i diskmaskin och därför använder många den smarta namnlappen på matlådor och vattenflaskor.

Du kan använda namnlappar på alla saker som du vill ha ditt namn på.

Förutom de självhäftande namnlapparna har Ikast Etikett också andra typer av namnlappar. Ta en titt på våra strykmärken, sparpaket, vävda namnband eller använd en textilpenna för att namna kläder.

 

Fakta om våra namnlappar

  • Våra namnlappar är tillgängliga från storlek 13 x 30 mm. med rundade hörn.
  • Testad och uppfyller leksaksäkerhetsstandard EN 71-3.
  • Har testats och fyllde kriterierna för BS EN ISO 6330 testprogrammet för över 30 tvättar i 40 grader. Fästas dom i tvättråds lappen kan dom tvättas vid 60 grader.
  • Observera att namnlappar inte är laminerade, då dom blir för hårda. Av denna anledningen kan trycket slitas av med tiden om man väljer at sätta dom i skor eller stövlar. Til det rekommanderar vi att använda våra vinyl klistermärken som är laminerade.
  • Titta på vår video, 'Hur man får större text.'
Sätt bild på namnlapparna


Med en bild på ditt barn på namnlapparna blir det ännu lättare för ditt barn att känna igen sina kläder och andra saker som ni sätter namn på. Det gör det även lättare för lärare och andra barn att känna igen barnets saker. Det är inte så lätt att komma ihåg vem som äger vad när det finns tre barn som heter Adam eller Anna ? eller om man som barn inte har lärt sig att läsa ännu. Många barn tycker också att det är roligt att ha namnlappar med en bild på sig själv.

Använd följande tips för att få bästa resultat för dina namnlappar med bild:

- Se till att välja en ljus bild. Med en ljus bild får vi ett bättre resultat när vi trycker namnlapparna.

- Beskär bilden så mycket som möjligt. De snyggaste namnlapparna är de där man bara ser ansiktet. Tänk på att lapparna inte är så stora, så om du väljer en bild av barnet i helfigur så kan det vara svårt att se ansiktet tydligt och känna igen barnet.

- Du kan även ladda upp en bild på ditt barns gosedjur. Det hjälper kanske inte andra att känna igen ditt barns saker, men skapar garanterat glädje och stor igenkännlighet för ditt barn.

Varför är det en bra idé att ha telefonnummer på namnlapparna?


Många av våra kunder skriver både namn och telefonnummer på namnlapparna. Det är en bra idé om olyckan är framme och man kanske glömmer en jacka på shoppingcentret, leklandet eller på biblioteket. Då kan den som hittar jackan lätt skicka ett SMS eller ringa och berätta var jackan är.

Vissa föräldrar vill gärna ha två nummer på lapparna, men tänk på att lappen är bara 37x13 mm, så ju mer text du skriver, desto mindre blir skriften. Därför kan det vara bra att bara ha ett nummer.

 
Kundrecension(er):
Marika, Göteborg

Jag mottog mina etiketter snabbt och inom lovad tid och blev så glad för dem PLUS att min dotter tycker de är jättesnygga. Jag kommer helt klart att beställa igen. TACK.

Susanna, Gävle

Jättefina etiketter till mina barns kläder och alla möjliga andra grejor. Mycket nöjd och det var snabb leverans också.


 
Lämna gärna en kommentar här


Trustpilot
TrustScore 4.8 | 2352 omdömen

5/5 2
95.0
Vi har öppet hela sommaren