Strykmärken med din egen text

 • På ALLA typer av kläder
 • Tar 10 sekunder att fästa
 • Marknadens bästa
Leveranstid: 3 - 7 vardagar
Leveranspris: Fri frakt över 179 kr, annars 35 kr

Märk dina kläder snabbt och enkelt!

Ska det vara enkelt, billigt och hållbart, så är våra strykmärken den optimala lösningen, eftersom de går snabbt och lätt att stryka på.

När du använder strykmärken med en personlig text så hjälper du barn, föräldrar och lärare i deras hektiska vardag, eftersom de då lätt kan se vem kläderna tillhör.

Om du sätter en figur på strykmärket kan barnen själva hjälpa till att hitta sina kläder, eftersom barn kan känna igen figurer redan i en tidig ålder.

Stryka på lappar till att fixa hålet i byxan eller bara som dekoration hittar du här

Söker du efter självhäftande namnlappar?
MALL DESIGN
DIN EGEN STORLEK
AVANCERAD
Välj typ:
Storlek max. 100x100mm:
x mm

Typ:

Välj antal:

Välj antal:

Storlek: 30 x 10 mm
Välj textfärg:
Pris (inklusive moms) Pris (inklusive moms) kr

Om du vill ha vävda namnband, kan du bekanta dig med våra namnband.

Märk de ägodelar du inte vill tappa bort.

Strykmärken är väldigt billiga och pengarna tjänar man snabbt igen, när man får tillbaka kläder som annars skulle ha försvunnit.

Det lönar sig att även sätta telefonnumret på märket, så att kläderna eller sakerna lätt hittar tillbaka till sina hem.

Strykmärken för institutioner och arbetsplatser


Strykmärken är perfekt på platser där man hanterar och tvättar mycket kläder, som t.ex. på sjukhem och arbetsplatser. Många serviceboenden för vuxna använder strykmärken flitigt och det finns det goda orsaker för. Med strykmärken på kläder och sängkläder är det lättare att sortera och lägga tillbaka det på rätt plats. På arbetsplatser där man måste ha bestämda arbetskläder är det även bra att kunna ha "sina egna" arbetskläder. Med ett strykmärke i plagget känner man lättare igen sitt eget när kollegorna har exakt likadana.

Du bestämmer själv texten på ditt strykmärke, så du kan skriva rumsnummer, ID-nummer eller liknande om det är mer logiskt än att ha ett namn.

Så vet du att ditt strykmärke sitter fast ordentligt


Det är VÄLDIGT viktigt att strykmärket stryks på på rätt sätt på plagget så att det sitter. Strykmärket måste strykas på tillräckligt länge och med tillräcklig värme, annars kan det lossna. Var uppmärksam på hur mycket värme plagget tål när du stryker. Det gäller att ha så hög värme som möjligt som även plagget tål. Du ska kunna känna att strykmärket smälter in lite i kläderna och du ska kunna ana textilens struktur genom märket. Kom ihåg att inte hålla strykjärnet för länge på kläderna. Om märket inte har fått nog med värme så stryker du det bara igen.

Lägg alltid en bit bakpapper mellan strykmärket och strykjärnet när du stryker på märket.

Strykmärken som tål varmtvätt


Strykmärken som kan tvättas i 90 grader. Om du behöver strykmärken som tål att tvättas i 90 grader ska du designa dina märken med vit bakgrund och svart text. Du kan även välja en svart figur på märket om du så önskar. Den här typen av strykmärken levereras på rulle där märkena rycks en och en.

Strykmärken som ska kunna tvättas i upp till 60 grader kan du designa precis som du vill. Välj mellan flera olika färger, figurer och snygga bakgrunder. Dessa strykmärken levereras på ark.

Strykmärkena kan därmed även användas på kläder som du torkar i torktumlaren. Observera att de kan slitas fortare om du gör det.
Kom ihåg att alltid kolla om plagget som du vill tvätta tål varmtvätt.

Designa strykmärken med din egen bild
Vi kan lätt tillverka strykmärken med t.ex. en bild på ditt barn. Se till att välja en ljus bild för att få bästa resultat. Beskär bilden så mycket som möjligt så att bilden endast visar det viktigaste, t.ex. bara ansiktet och inte hela kroppen. Klicka på "ladda upp" under figurer eller bakgrunder för att ladda upp din egen bild.

Strykmärken är en enkel och hållbar lösning


Använd strykmärken för att märka ägodelar som du är rädd om.

Strykmärken är billiga i pris och ger dig snabbt avkastning på vad du lagt ut när du får tillbaka ett plagg som annars hade varit borttappat för alltid.

Det är även smart att sätta telefonnummer på strykmärket. Då kan den som hittar det lätt ringa och säga var det är.

Sätt en figur på strykmärket så att barnet lättare känner igen sina saker även om det inte har lärt sig att läsa ännu. Varför inte välja en figur som barnet är jätteförtjust i?

 

Fakta om våra strykmärken

 • Testad och uppfyller leksaksäkerhetsstandard EN 71-3.
 • Påstryks lätt och håller för 90° tvätt och torktumling
 • Om du lägger till en figur, blir texten mindre
 • Ju flera tecken, desto mindre text. Vi gör alltid texten så stor som möjligt, baserat på vad som valts
 • All text centreras. Max 2 x 25 tecken.
 • Strykmärken är lämpliga för att märka alla typer av klädesplagg, t.ex. jackor, mössor, handskar, tröjor, byxor, gummistövlar m.m.
 • Användarvänlig mjuk kvalitet som inte irriterar huden
 • Fri från ftalater och PVC
 • Bruksanvisningar följer med
 • Våra strykmärken färgar inte av sig
 • Om barnkläderna skall ges vidare eller säljas, kan man ta bort strykmärket med strykjärn eller ånga. Det är inte lätt att ånga bort strykmärken, då de är väldigt hållbara. De skall tas bort medan de är varma.


 
Kundrecension(er):
Vivi-Anne, Västerhanin..

Hittade Ikastetiket på syfestivalen i februari 2016 på Älvsjömässan och beställde strykmärken med namn och foto på deras hemsida. Jag fick dem levererade inom några dagar och de var mycket finare än jag hade kunnat förvänta mig. Istället för att sy fast vävda namnetiketter på barnkläder, kan jag stryka fast dem. Jättelätt och så roligt med namn och foto på kläder för småbarn som ännu inte lärt sig läsa sitt namn. Jag vill rekommendera strykmärkena till alla som behöver eller vill märka barnkläder på ett enkelt och roligt sätt.

Marina, Gällivare

Tack vare den tunna plasten så sitter dom bättre vid tvätt, etiketten "smälter" fast....Så m.a.o föredrar plast före tyg i detta fall!

Ylva, Göteborg

Fungerade alldeles utmärkt till det jag tänkt. Och tack vare den tydliga instruktionen som medföljde leveransen var det inga problem att fästa etiketten trots att underlaget egentligen inte tålde strykning! För övrigt kom leveransen snabbt.

Annette, Hellsing

Alltid alltid nöjd!

Annika, Boden

Hej! Fantastisk snabb leverans. Jag tänkte när dom kom som en plastremsa plast - Vad är detta? Men när jag väl provat stryka på så är jag mycket nöjd över resultatet. Köper gärna här igen :)

Läs alla kundrecension(er)

 
Lämna gärna en kommentar här


5/5 12