Sök här...
Ikast Etiket - Labelyourself
login&t=1716222980 
0

Strykmärken med din egen text

 • På ALLA typer av kläder
 • Tar 10 sekunder att sätta på
 • Marknadens bästa kvalitet
Levererad till dig: 23-28 maj
Leveranspris: Fri frakt över 249 kr, annars 45 kr

Märk dina kläder snabbt och enkelt!

Ska det vara enkelt, billigt och hållbart, så är våra strykmärken den optimala lösningen, eftersom de går snabbt och lätt att stryka på.

När du använder strykmärken med en personlig text så hjälper du barn, föräldrar och lärare i deras hektiska vardag, eftersom de då lätt kan se vem kläderna tillhör.

Om du sätter en figur på strykmärket kan barnen själva hjälpa till att hitta sina kläder, eftersom barn kan känna igen figurer redan i en tidig ålder.

Stryka på lappar till att fixa hålet i byxan eller bara som dekoration hittar du här

Söker du efter självhäftande namnlappar? Se hur du stryker på märkena i denna video.
Skriv din text:
Välj typ:
Storlek max. 100x100mm:
x mm

Typ:

Välj antal:

Välj antal:

Storlek: 30 x 10 mm
Välj textfärg:
Din etikett
Pris (inkl. moms) kr. Pris (inkl. moms) kr.


Om du vill ha vävda namnband, kan du bekanta dig med våra namnband.

Märk de ägodelar du inte vill tappa bort.

Strykmärken är väldigt billiga och pengarna tjänar man snabbt igen, när man får tillbaka kläder som annars skulle ha försvunnit.

Det lönar sig att även sätta telefonnumret på märket, så att kläderna eller sakerna lätt hittar tillbaka till sina hem.

OBS! Se alltid till att kläderna/textilierna du vill sätta strykmärken på tål att strykas. Detta anges vanligtvis i tvättanvisningarna, där tillverkaren rekommenderar temperaturen (antalet prickar) för strykning.

Strykmärken för institutioner och arbetsplatser


Strykmärken är perfekt på platser där man hanterar och tvättar mycket kläder, som t.ex. på sjukhem och arbetsplatser. Många serviceboenden för vuxna använder strykmärken flitigt och det finns det goda orsaker för. Med strykmärken på kläder och sängkläder är det lättare att sortera och lägga tillbaka det på rätt plats. På arbetsplatser där man måste ha bestämda arbetskläder är det även bra att kunna ha "sina egna" arbetskläder. Med ett strykmärke i plagget känner man lättare igen sitt eget när kollegorna har exakt likadana.

Du bestämmer själv texten på ditt strykmärke, så du kan skriva rumsnummer, ID-nummer eller liknande om det är mer logiskt än att ha ett namn.

Så vet du att ditt strykmärke sitter fast ordentligt


Det är VÄLDIGT viktigt att strykmärket stryks på på rätt sätt på plagget så att det sitter. Strykmärket måste strykas på tillräckligt länge och med tillräcklig värme, annars kan det lossna. Var uppmärksam på hur mycket värme plagget tål när du stryker. Det gäller att ha så hög värme som möjligt som även plagget tål. Du ska kunna känna att strykmärket smälter in lite i kläderna och du ska kunna ana textilens struktur genom märket. Kom ihåg att inte hålla strykjärnet för länge på kläderna. Om märket inte har fått nog med värme så stryker du det bara igen.

Lägg alltid en bit bakpapper mellan strykmärket och strykjärnet när du stryker på märket.

Designa strykmärken med din egen bild
Vi kan lätt tillverka strykmärken med t.ex. en bild på ditt barn. Se till att välja en ljus bild för att få bästa resultat. Beskär bilden så mycket som möjligt så att bilden endast visar det viktigaste, t.ex. bara ansiktet och inte hela kroppen. Klicka på "ladda upp" under figurer eller bakgrunder för att ladda upp din egen bild.

Strykmärken är en enkel och hållbar lösning


Använd strykmärken för att märka ägodelar som du är rädd om.

Strykmärken är billiga i pris och ger dig snabbt avkastning på vad du lagt ut när du får tillbaka ett plagg som annars hade varit borttappat för alltid.

Det är även smart att sätta telefonnummer på strykmärket. Då kan den som hittar det lätt ringa och säga var det är.

Sätt en figur på strykmärket så att barnet lättare känner igen sina saker även om det inte har lärt sig att läsa ännu. Varför inte välja en figur som barnet är jätteförtjust i?

Vanlig frågor om strykmärken


Vad är strykmärken?

Strykmärken är mycket tunna dekaler som ska strykas på kläder och textilier. Strykmärket är gjort av mjukt platsmaterial utan vare sig PVC eller ftalater. Strykmärkena har tryckt text, logotyp eller bilder. När du stryker på strykmärket på textilierna smälter det lätt in i tyget så att du får ett snyggt resultat.

Strykmärkena beställer du online. Här kan du skriva text, välja layout, storlek och antal.

Strykmärken kan användas både för märkning av tyg och för att dekorera.

Strykmärken med namn:
För märkning är våra standardstrykmärken i storleken 30x13 mm de populäraste. Många kunder väljer att skriva ett förnamn, initialer eller något annat kännetecken här. Flertalet kunder väljer att stryka denna typ av strykmärken inne i kläderna så att de inte syns när kläderna är på.

Strykmärkena är riktigt snygga om du vill dekorera eller ha firmans logotyp på kläder, väskor eller andra textilier.

Vad kan strykmärken användas till?

Du kan använda strykmärken för att namna eller dekorera kläder eller andra textilier.

Strykmärken har under många år varit populära hos barnfamiljer som vill namna barnens kläder. Men strykmärken kan användas till mycket mer än så. Strykmärken med egen logotyp är särskilt populära bland företag som gärna vill ha sin logotyp på firmakläder, t.ex. skjortor, t-tröjor, byxor, förkläden och annat. Därutöver används strykmärkena som dekoration på matväskor och andra textilier.

Hur använder jag strykmärken?

Därför rekommenderar vi att alla kläder som lämnar hemmet märks med strykmärken. Då finns det stor chans du kan hitta borttappade kläder.

Bruksanvisning för strykmärken:
 1. Lägg det klädesplagg som du vill ha strykmärket på plant på strykbrädan.
 2. Placera strykmärket med framsidan på den plats där det ska vara, t.ex. i nacken på insidan av en tröja.
 3. Lägg en bit bakplåtspapper ovanpå märket (vi skickar med strykpapper med strykmärkena).
 4. Ställ strykjärnet på hög värme utan ånga.
 5. Stryk ovanpå pappret i 10?15 sekunder.
 6. Märket smälter nu in i klädesplagget.
Våra strykmärken är gjorda så att de förblir mjuka fast de har strukits på ett klädesplagg. Märkena kan tvättas, torktumlas och har rent generellt en lång hållbarhetstid.

Hur sätter man på ett strykmärke på ett klädesplagg?

Det är enkelt att sätta på ett strykmärke på ett klädesplagg. Det enda som behövs är bakplåtspapper och ett strykjärn.

Innan du sätter igång bör du se efter vilken temperatur klädesplagget tål att strykas på. När du vet hur många prickar, "1, 2 eller 3", plagget klarar ställer du in strykjärnet. Medan strykjärnet värms upp placerar du strykmärket där du vill ha det. Sedan lägger du en bit bakplåtspapper över strykmärket (bakplåtspapper medföljer alltid din beställning när du beställer hos Ikast Etikett). När strykjärnet har blivit varmt pressar du det mot strykmärket och stryker i 5-10 sekunder. Du kan lyfta strykjärnet för att kontrollera hur det ser ut och sedan fortsätta att stryka.

Strykmärket sitter ordentligt fast på plagget när du kan ana tygets struktur genom märket. Om märket sitter för löst kan du stryka lite till. Var försiktig så att du inte bränner vare sig märke eller plagg. Det är bättre att göra små pauser än att fördärva plagget.

Hur tar jag bort strykmärket från kläder?

Strykmärkena är gjorda för att fästa riktigt väl på kläderna. Därför kan det vara en aning svårt att få bort dem, men med lite tålamod går det.

Om du vill ta bort ett strykmärke ska du ta fram strykjärnet och använda ångfunktionen. Alternativt kan en klädångare användas. Ställ in strykjärnet på ånga. Håll strykjärnet över strykmärket så att mycket ånga kommer på det märke som du vill ta bort. Försök att undvika att röra vid strykmärket med strykjärnet eftersom det kan smälta fast på strykjärnet.

Ångan gör att strykmärket långsamt lossnar från tyget. Använd fingrarna och försök ta loss märket bit för bit. Se upp så att du inte bränner dig och för att strykmärket inte ska lämna kvar rester på tyget ska du helst inte trycka för mycket på det.

Om det inte fungerar med att ånga bort strykmärket kan du ta ett nytt strykmärke och stryka det ovanpå det du vill ta bort.

Strykmärken eller transfermärken - vilken är skillnaden?

Strykmärken eller transfermärken - Vet du inte om du ska välja ett strykmärke eller ett transfermärke när du ska sätta namn, logotyp eller andra illustrationer på kläder och textilier?

Transfermärken:
Transfermärken trycks serigrafiskt (silkscreentryck och en färg åt gången) på releasepapper. Trycket görs spegelvänt på pappret och vänds rätt vid uppvärmning. Du kan antingen stryka transfermärkena på textilierna eller använda en värmepress/transferpress. När du väljer transfermärken får du märken med enbart den önskade texten. Det finns alltså inget "fyllnadsmaterial" runt bokstäverna eller logotypen.

Strykmärken:
Ett strykmärke trycks digitalt på en folie som har preparerats med smältbart lim. Strykmärken har alltid en "bakgrund" - och är alltså inte helt friskurna som transfermärkena är. Väljer du ett strykmärke kan du själv välja vilken form det ska ha, t.ex. fyrkantigt, ovalt eller konturskuret. Om du väljer ett konturskuret strykmärke skärs kanten efter din text/illustration. Strykmärken med färgat tryck kan tvättas i 60 grader. Det är lite billigare med strykmärken med logotyp än transfermärken.

 

Fakta om våra strykmärken

 • Testad och uppfyller leksaksäkerhetsstandard EN 71-3.
 • Påstryks lätt och håller för 60° tvätt och torktumling
 • Om du lägger till en figur, blir texten mindre
 • Ju flera tecken, desto mindre text. Vi gör alltid texten så stor som möjligt, baserat på vad som valts
 • All text centreras. Max 2 x 25 tecken.
 • Strykmärken är lämpliga för att märka alla typer av klädesplagg, t.ex. jackor, mössor, handskar, tröjor, byxor m.m.
 • Användarvänlig mjuk kvalitet som inte irriterar huden
 • Fri från ftalater och PVC
 • Bruksanvisningar följer med
 • Våra strykmärken färgar inte av sig
 • Om barnkläderna skall ges vidare eller säljas, kan man ta bort strykmärket med strykjärn eller ånga. Det är inte lätt att ånga bort strykmärken, då de är väldigt hållbara. De skall tas bort medan de är varma.


 
Kundrecension(er):
Vivi-Anne, Västerhanin..

Hittade Ikastetiket på syfestivalen i februari 2016 på Älvsjömässan och beställde strykmärken med namn och foto på deras hemsida. Jag fick dem levererade inom några dagar och de var mycket finare än jag hade kunnat förvänta mig. Istället för att sy fast vävda namnetiketter på barnkläder, kan jag stryka fast dem. Jättelätt och så roligt med namn och foto på kläder för småbarn som ännu inte lärt sig läsa sitt namn. Jag vill rekommendera strykmärkena till alla som behöver eller vill märka barnkläder på ett enkelt och roligt sätt.

Marina, Gällivare

Tack vare den tunna plasten så sitter dom bättre vid tvätt, etiketten "smälter" fast....Så m.a.o föredrar plast före tyg i detta fall!

Ylva, Göteborg

Fungerade alldeles utmärkt till det jag tänkt. Och tack vare den tydliga instruktionen som medföljde leveransen var det inga problem att fästa etiketten trots att underlaget egentligen inte tålde strykning! För övrigt kom leveransen snabbt.

Annette, Hellsing

Alltid alltid nöjd!

Annika, Boden

Hej! Fantastisk snabb leverans. Jag tänkte när dom kom som en plastremsa plast - Vad är detta? Men när jag väl provat stryka på så är jag mycket nöjd över resultatet. Köper gärna här igen :)

Läs alla kundrecension(er)

 
Lämna gärna en kommentar här

Trustpilot
TrustScore 4.8 | 2332 omdömen

5/5 12