Sök här...
Ikast Etiket - Labelyourself
login&t=1719155901 
0

Miljövänligt RFID-spänne

 • Hållbar lösning
 • Säker tillträdeskontroll
 • RFID-spännen av PET eller trä
 • Bra pris vid större antal
Levererad till dig: 3-24 juli
Få ett pris

Välj ett spänne av PET eller trä.

Vill du använda elektronisk tillträdeskontroll samtidigt som du är miljövänlig? Välj i så fall RFID- eller NFC-spännen av PET eller trä.

Trä är en hållbar lösning som är originell och på samma gång ser bra ut och hjälper ditt företag att ha en miljönvänlig profil.

Givetvis kan vi även leverera långtidshållbara armband. Vi kan även erbjuda kort av trä eller PET i "kreditkortsformat".

Här hittar du våra andra lösningar av RFID.
 
SKICKA EN FÖRFRÅGAN - få en icke-bindande offert inom 1-2 timmar under öppettiderna.
 
 
Priser (FM1108):
100 st.14,25 kr
500 st.7,15 kr
1000 st.5,70 kr
5000 st.4,95 kr

Utgångskostnaden är 500 SEK per design (engångskostnad).

Om du tänker beställa en större volym RFID/NFC-taggar av PET eller trä kan du begära att få en offert.

Företag, organisationer och liknande ska observera att ovanstående priser är exkl. moms.

Du hittar även många andra typer av RFID-armband, till exempel hållbara armband.

Vi kan även erbjuda olika frekvenser och typer. Berätta för oss om dina behov, så kommer vi att hitta en lösning som passar.

Vi säljer inte utrustning för avläsning, endast RFID-armbanden.

Vad är NFC?


NFC betyder ?Near Field Communication? (närfältskommunikation). Du känner redan till det om du använder kontaktlös betalning när du betalar med ditt Dankort i t.ex. livsmedelsbutiker och bara håller kortet, din smartklocka eller mobiltelefonen mot betalningsterminalen. Fler och fler mobiltelefoner kan laddas trådlöst. Även här är det ett NFC-chip som ser till att mobilen laddas.

På Ikast Etikett använder våra kunder kort med NFC-chip för många olika saker. Här nedan visar vi några exempel på hur du kan använda de snygga och miljövänliga korten med NFC-chip:

 • Kort med NFC-chip för gym: Här använder kunderna kortet med NFC-chipet som passerkort och betalningsmedel. På så sätt slipper gymmet ha kontanter liggande och kunderna kan alltid köpa en flaska kallt vatten, energidryck eller liknande oavsett om gymmet är bemannat eller ej.

 • Förmånskort: Många butiker och särskilt butikskedjor har medlemskort och förmånskort till sina kunder. Med ett förmånskort med NFC-chip kan butiken snabbt läsa kundens kort och ge personliga erbjudanden och förmåner.

 • Kort till laddstationer: Våra kort med NFC-chip används också för laddstationer. Här har bilägaren oftast ett abonnemang som aktiveras när kunden håller NFC-chipet framför laddaren. Kunden kan även ha ett avtal kopplat till kortet så att hen endast betalar för det som ?laddas?, så kundens betalkort är kopplat till dennes konto.

 • Visitkort med NFC-chip: Ett visitkort med NFC ska hållas upp mot en mobiltelefon med NFC-läsare. När mobilen har läst kortet kan man välja att dölja kontaktuppgifterna på sin mobil. De flesta smarttelefoner har en NFC-läsare.


Vanliga frågor om RFID- och NFC-chips


Vad kan RFID-/NFC-chips användas till?

RFID-/NFC-chips kan användas i en mängd olika sammanhang där du t.ex. behöver passerkontroll eller att gästerna räknas.

RFID/NFC som passerkontroll:
Vi levererar många lösningar till festivaler, muséer, semesteranläggningar och mycket annat där det behövs passerkontroll med RFID- eller NFC-chips. Oftast i en kombination med ett entréband som sitter fast runt handleden. Med RFID/NFC kombinerar vi det klassiska och säkra festivalarmbandet med en ännu säkrare lösning, som använder modern teknik.

För betalning:
I kombination med betalning kan ett armband med RFID/NFC kopplas samman med dina gästers betalkort. På så sätt behöver gästerna inga kontanter.

För tidsregistrering:
I cykellopp och andra motionslopp för både amatörer och proffs används i hög utsträckning elektronisk tidtagning. Vid elektronisk tidtagning har varje enskild deltagare, på sin sko eller loppnummer, ett chip som registreras precis när start- och målstrecken passeras.

RFID/NFC i nyckelkort/fjärrkontroller eller nyckelbrickor:
Hotell, privata företag, offentliga institutioner, föreningar, gym och många andra kan ha stor glädje av att använda RFID eller NFC för att låsa upp dörrar med. Med nyckelbrickor är det lätt att tilldela tillträde under en begränsad period eller stänga av en nyckel om medarbetaren eller medlemmen inte längre har tillträde.

Hur används RFID-/NFC-chips?

RFID-/NFC-chips används genom att RFID-chipet (taggen) skannas. När taggen skannas mottar skannern data från chipet som kan avläsas på en PC/mobil. RFID-/NFC-chips används t.ex. vid passerkontroll till festivaler där chippet har kodats till att ge gästen tillträde.

Är RFID-/NFC-chips säkra?

Ja! När du väljer RFID/NFC som en del av din säkerhetslösning till ditt event, festival eller nöjespark får du en mycket säker form av passerkontroll. RFID-/NFC-chips har testats och använts över hela världen på otaliga festivaler, muséer, gym, nöjesparker, vattenparker, hotell osv.

När dina gäster skannar sina entréband vid ingången registreras det. Därefter går det inte ta av sig entrébandet och ge det till någon annan utanför området, som sedan kan ta sig in. Dessutom är det svårt att kopiera ett RFID-chip. Du kan får extra säkerhet genom att ha krypterade data på chipet.PDF mallar:
Mall PVC slider 26x33 mm
Mall PVC slider 30x33 mm
Mall PVC slider 30x30 mm
Mall PVC slider 28x30 mm

.eps mallar:
Mall PVC slider 26x33mm
Mall PVC slider 30x33 mm
Mall PVC slider 30x30 mm
Mall PVC slider 28x30 mm
 

Fakta om våra miljövänligt trä- eller pet-spänne med rfid- eller nfc-tagg

 • Hög kvalitet
 • Miljövänliga
 • Testad kvalitet
 • Unika produkter
 • Olika frekvenser och chip: ICODE SLI, ICODE SLIX, ICODE SLI-S, Mifare Ultralight EV1, Mifare Ultralight, NTAG216, Mifare 1k S50, FM1108, Ntag203, Ntag213, Alien H3(9613), Alien H3(9629), EM4200, TK4100


Kort med RFID-chip


De populäraste RFID-chipen bland våra kunder är Mifare Classic 1K eller Mifare UL C. Men fråga oss gärna om du behöver ett annat RFID-chip som passar till ditt system.

Om du tänker köpa armband med RFID-chip har du många möjligheter att sätta samman ett unikt armband med RFID-chip. Som utgångspunkt kan du välja vilken typ av armband du vill ha. Oavsett om det är ett klassiskt vävt festivalarmband, ett hållbart armband i PET, silikonarmband eller något helt annat hjälper vi dig gärna med att hitta den perfekta lösningen som passar för ditt event. Du kan även anpassa hur kortet med RFID-chipet ska se ut. Taggen är ofta rektangulär, men vi kan även göra den i andra former. Det finns också massor av möjligheter för dig att designa taggen med ett snyggt logotyptryck. Eller varför inte välja ett hållbart RFID-chip i trä eller PET? För flera av våra RFID-armband går det även att få chipet inlagt i själva armbandet.

Med ett RFID-chip kan du läsa chipet på längre avstånd jämfört med NFC. Det kan t.ex. handla om lopp eller stafetter där du vill kunna läsa av deltagarnas tid, utan att alla deltagare ska gå till en skanner för att registrera sitt RFID-chip. Istället kan chipet avläsas när deltagarna springer, cyklar, rullar eller på annat sätt passerar en matta. En del väljer att ha en matta som registrerar tid vid start och mål för att på så vis få en mycket exakt tid för den enskilda deltagaren.Vad är en NFC-tagg?


Den största skillnaden mellan RFID och NFC är att en NFC-enhet inte bara kan fungera som en "läsare" utan även som en NFC-tagg. Egentligen är NFC också en form av RFID. Två mobiltelefoner kan t.ex. utbyta data med varandra via NFC.

En NFC-tagg är det lilla chipet som sätts in i våra miljövänliga plast- eller träkort. I princip kan NFC-taggen sättas in i vad som helst som t.ex. vykort, klistermärken och mycket annat. NFC-taggen har ingen energikälla. Det behövs alltså varken ett batteri eller ström på annat sätt. Med hjälp av magnetisk induktion får NFC-taggen energi från skannern eller andra enheter, t.ex. en mobiltelefon, för att kunna skicka data från NFC-taggen. För att en skanner ska kunna läsa en NFC-tagg måste de vara nära varandra. Det är t.ex. därför som NFC används i betalkort så att andra inte ska kunna dra pengar från ditt kort på långt avstånd. Andra former av RFID tillåter däremot att data avläses på längre avstånd.

När du köper NFC-taggar på Ikast Etikett tillverkas korten enligt dina specifikationer.

Du bestämmer vilket material kortet ska göras i. Du kan därutöver ange färg och tryck t.ex. för en logotyp eller om du vill ha text präglad eller tryckt på kortet. Majoriteten av våra kunder köper kort med följande NFC-taggar: NTAG213, NTAG216 eller Mifare UL EV1. När du får ditt kort är chipet tomt och du ska själv koda NFC-taggen, men om du skickar en excelfil med data till oss och berättar i vilket spår du vill att data ska placeras kan vi även hjälpa dig med det.

Om du har frågor om dina NFC-taggar är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi har hjälpt många olika kunder med olika behov och tar oss gärna an ditt uppdrag med.

 
5/5 - Läs kundrecension(er)
Kundrecension(er):
 
Lämna gärna en kommentar här


Trustpilot
TrustScore 4.8 | 2345 omdömen

5/5 1